Tuina Massage

Wat kan tuina voor mij doen?

Tuina (spreek uit: tweena) helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen

Hoe ziet een tuina-behandeling eruit?

De behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur – en manipulatie van de acupunctuurpunten.
Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Chinese massagetechniek

Tuina  is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert door te drukken, wrijven, duwen, kloppen, rollen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Op die manier stimuleert tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.