Stoppen met roken

We weten allemaal dat roken slecht is voor de gezondheid (korter leven, slechte conditie, slecht voor de longen) maar stoppen met roken is niet zo eenvoudig. Er zijn veel hulpmiddelen op de markt (pleisters, druppels, kauwgom, snoepjes) die vaak niet het gewenste resultaat hebben. Soms stoppen mensen wel maar voelen zich toch niet lekker. Lichamelijk niet (moe, spierpijn) en geestelijk niet (stressgevoel). Nicotine verdooft namelijk bestaande problemen. Zonder nicotine steken deze problemen de kop weer op.

Hoe kan het beter?
Bij ons is de methode: Qigong (ademhalingsoefeningen) en Ooracupunctuur. De Qigong is vooral geschikt om van de verslaving af te komen. Qigong versterkt de wilskracht om te stoppen en voorkomt de mentale bijwerkingen die je anders krijgt door nicotine gebrek. Ooracupunctuur dient om de lichamelijke behoefte aan roken te doen afnemen. Ook hier zijn bijna geen neveneffecten. De Chinese aanpak van stoppen met roken is er dus op gericht zowel de fysieke als de mentale afhankelijkheid op te heffen.

Behandelingsmethode
Het consult duurt 1 uur. We brengen magneetjes aan in één oor. Ze worden op de oorschelp aangebracht op belangrijke acupunctuurpunten. Ze dienen om de lichamelijke behoefte aan roken te doen afnemen. Verder vertellen we u de oefenmethode die we samen met u doornemen. De ademhalingsoefeningen voert u thuis driemaal per dag uit.
Om het gewenste effect te bereiken moet u drie keer per dag druk uitoefenen op de magneetjes. De eerste 4 dagen dient dit intensief te gebeuren, de laatste 3 dagen kunt u volstaan met de helft van de tijd. Als u zin krijgt in een sigaret, dan drukt u een keer extra op de magneetjes. Meestal heeft u daarna geen zin meer in roken. U vindt de sigaret vies van smaak. Na zeven dagen moet u gestopt zijn met roken. Mocht dit niet het geval zijn of mist u het roken nog, dan verlengen we de behandeling met een week door het aanbrengen van magneetjes op de andere oorschelp. We gaan door tot we succes hebben. Een behandeling voor stoppen met roken met alleen naaldacupunctuur kan ook.

Kosten
De eerste behandeling kost € 120,00.
Als de behandeling na een week niet het gewenste effect heeft dan verlengen we de behandeling met een week zonder verdere kosten..Mocht u eerst zijn gestopt maar vervolgens weer zijn begonnen met roken, dan kunt u bij ons terugkomen om opnieuw te beginnen. De kosten van opnieuw beginnen zijn € 60,00.