Qigong cursus

Tijd:       
Plaats:               
Open les:        Datum wordt binnenkort bekend gemaakt 
Cursusdata: / Cursusduur:       
Kosten:             
Door:        Tang Bei       


Qi Gong Chinese gezondheidsoefeningen. Qi is levensenergie, gong is oefening. De oefeningen kombineren ademhaling, concentratie en beweging. Qigong ontspant verbetert bloed en qi doorstroming brengt lichaam en geest weer in balans verhoogt je natuurlijke weerstand voorkomt en geneest allerlei ziektes.

Cursusinhoud
In deze cursus leer je een of meer Qigong series ter verbetering van je algehele conditie. Daarnaast krijg je diverse specifieke Qigong oefeningen voor speciale klachten ( pijn, nek- en schouderklachten, stress, vermoeidheid… ) en ter versterking van zwakke punten ( ogen, oren, schouders, rug… ). Je leert ook iets over Qi, meridianen, acupunctuurpunten en andere onderwerpen uit de Traditionele Chinese Geneeswijzen die voor een goed begrip van de Qigong oefeningen van belang zijn.

Qigong series
Per cursus maken we een selektie uit de volgende oefeningen:

Acht kostbare schatten
Acht kostbare schatten is een hele eenvoudige maar zeer effectieve Qigong. De bewegingen openen de meridianen, masseren de interne organen en versterken de spieren en pezen. Deze acht oefeningen zijn al meer dan duizend jaar oud.

Geuren Qigong
Xiang Gong of Geuren Qigong komt uit de Boeddhistische school. Hij is eenvoudig te leren en je kunt hem in 20 minuten uitvoeren. Een verbeterde geurwaarneming is een van de effecten – vandaar de naam. Heel populair in de Chinese parken.

Taiji Qigong
Bestaat uit 18 korte oefeningen die voor een deel zijn ontleend aan de bewegingen van de Yangstijl Taijiquan ( tillen van water, beweeg handen als wolken, trek terug om de aap te verjagen… ) In China ook bekend onder de naam “shi ba shi”: de 18-vorm.

Wei Tuo Qigong
Wei Tuo Qigong komt uit de Shaolin traditie. Het is een dieren-qigong in 5 delen: basisvorm, kraanvogel, adelaar, draak en tijger. Deze corresponderen met de vijf elementen aarde, hout, metaal, water en vuur. Wei Tuo is een pittige Qigong, je voelt al vrij snel het effect en de dierimitaties zijn leuk om te doen.

Cursusmateriaal
Bij elke Qigongserie hoort een dictaat met instrukties. Ook van de specifieke Qigong oefeningen krijg je schriftelijk materiaal mee. Van Wei Tuo Qigong is bovendien een audio-cd (met gesproken instructies) en video-dvd beschikbaar.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.qigongcentrum.nl Je kunt ons natuurlijk ook emailen of bellen.                                                                                                               

Email: info@qigongcentrum.nl                            

Tel: 050 - 5712385

Tang Bei
Tang Bei stamt uit een familie die zich al eeuwenlang verdiept in Chinese Geneeswijzen en Qigong. Zij studeerde af in de Traditionele Chinese Geneeskunde met als specialisaties Qigong, Acupunctuur en Tuina. Tang Bei heeft haar praktijk in het Qigong Gezondheidscentrum te Groningen.